Home

Vooraankondiging digitale jaarvergadering 2020
Mededeling van Jan van Oene (voorzitter EHBO vereniging Hoonhorst - Dalfsen):

"Beste leden,
 
Zoals we allemaal iedere dag kunnen horen en lezen hebben we Corona niet tot stilstand gekregen. Integendeel de besmettingen nemen overhand toe!
Als deelnemer van deze maatschappij hebben wij echter de sleutel in handen om de opmars te stoppen! Maar dan moeten we het met ons allen doen!
Dat wil zeggen en dan zeg ik het maar met mijn eigen woorden: afstand houden en niet de weg op als het niet nodig is!
 
Als vereniging willen wij daar graag aan meewerken. Dat hebben we al gedaan door onze lessen vanaf half maart te cancelen.
Ook voor de rest van het jaar (in ieder geval tot januari 2021) zijn alle lessen gecanceld.
Zo is ook onze ledenvergadering in maart 2020 gecanceld. We hadden gehoopt deze in november alsnog te kunnen houden.
Helaas zijn de risico's te groot om het door te laten gaan. Desalniettemin willen we als bestuur graag onze verantwoording met jullie delen.
We gaan dit doen via de digitale weg. D.w.z. dat elk lid de jaarstukken krijgt (financieel verslag, jaarverslagen e.d.) en daarop ook kan reageren bij vragen of onduidelijkheden.
Het is nog wel een uitdaging omdat we ook te maken hebben met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) dat niet toestaat dat alle mailadressen "open" worden verstuurd.
Bij vragen en/of opmerkingen zal het secretariaat de ontvangen vragen en antwoorden doorsturen naar alle leden.
Wij zullen jullie aan de hand van de agenda meenemen door de stukken.  
Op deze manier willen we toch graag verantwoording afleggen aan jullie betreffende 2019.
 
Over een paar dagen zullen de stukken toegestuurd worden!"


EHBO herhalingslessen 2020:

Naar aanleiding van de toename van het aantal Corona besmettingen in onze regio hebben we als bestuur besloten om alle herhalingslessen die voor dit jaar gepland waren uit te stellen tot in ieder geval januari 2021.
Overigens geeft ook het Oranje Kruis aan dat gezien de huidige omstandigheden zij het afraden om EHBO praktijksessies te organiseren. Het Oranje Kruis past daarom tot nader order coulance toe i.v.m. met het verlopen van EHBO certificaten.
Kortom je EHBO diploma komt niet te vervallen, omdat je de herhalingslessen niet hebt kunnen volgen.
We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen middels de mail.
Blijf gezond!


Grote Clubactie 2020

grote clubactie 2020

Zaterdag, 19 september 2020 is de Grote Clubactie van start gegaan!
Een aparte editie natuurlijk door de coronacrisis, maar daar hebben ze wat op gevonden. Directeur Frank Molkenboer blikte in een gesprek op de radio vooruit op de start van de actie, hoe het straks in zijn werk gaat en vertelde meer over wat de verwachtingen zijn voor dit jaar.
Klik op de link hieronder om de uitzending terug te luisteren:

https://soundcloud.com/allsportsradio/grote-clubactie-op-punt-van
 
QR grote clubactie


Steun vanaf 19 septemer 2020 onze EHBO vereniging door loten te kopen via de onderstaande link, of scan de QR code hiernaast met een mobiele telefoon:
https://lot.clubactie.nl/lot/ehbo-vereniging-hoonhorst-dalfsen/5641107
Taartactie Jumbo Kamphuis 
Jumbo Kamphuis

Zoals jullie weten heeft Corona een behoorlijke impact gehad (en nog) op het het sociale, maatschappelijke en culturele leven in Nederland.
Ondernemend Nederland kwam tot stilstand. Ons sociale leven stond op zijn kop. Niet meer knuffelen, geen handen schudden, afstand houden. Ook het culturele leven ontkwam niet aan de Lockdown.
Gelukkig zijn ondertussen de maatregelen versoepeld en mag er weer (meer) ondernomen worden. Ook het culturele leven begint langzaam maar zeker weer op te bloeien. Er worden weer wat vergunningen aangevraagd voor evenementen! Alleen het sociale leven is nog steeds "op afstand". Dat heeft nog even zijn tijd nodig!
Als ehbo vereniging hebben we het vanaf 15 maart rustig gehad. De laatste lessen zijn niet meer gegeven en alle evenementen zijn stilgelegd. Dat betekent voor ons als vereniging natuurlijk ook een inkomstenderving. 
Nu is ondernemend 'Jumbo" gestart (1 juli 2020) met een actie waarmee de verenigingen in het algemeen hun kas weer wat kunnen spekken. Iedereen kan bij de Jumbo een taartje bestellen via jumbokamphuis.nl 
1 taartje kost € 4,19. Per verkocht taartje sponsort de Jumbo Kamphuis € 2,00 aan een vereniging naar keuze.
 
Wij brengen dit graag bij jullie onder de aandacht zodat er een breed publiek gebruik gaat maken van deze mogelijkheid om verenigingen in het algemeen en de ehbo vereniging in dit geval in het bijzonder te ondersteunen waardoor het "Coronagat" wat gedicht kan worden.
Wij rekenen op jullie steun!


Richtlijnen voor burgerhulpverlening en reanimatie per 22 juni 2020 versoepeld.hartslagNu

Vanaf maandag 22 juni 2020 mag er weer door burgerhulpverleners gereanimeerd worden met beademing! 
Volgens de Nederlandse Reanimatie Raad en HartslagNu is dat weer voldoende veilig nu het aantal corona besmettingen is teruggelopen. We verwijzen jullie graag naar de website van hartslagN. 
>> Hier << kunnen jullie alle richtlijnen mbt veilig reanimeren terugvinden.


Ledenvergadering 2020:

Vanwege de huidige toestanden betreffende het Coronavirus (COVID - 19), heeft het bestuur besloten om de geplande ledenvergadering van maandag 23 maart 2020 uit te stellen tot een nader te bepalen datum. 

Meer informatie over de invloed van het Coronavirus op onze vereniging is nu te lezen in de 2e uitgave van onze nieuwsbrief.
 


Steun ons met onze nieuwe inzamelingsactie!
 
Sponsor EHBO Hoonhorst-Dalfsen gratis door te shoppen bij de aangesloten webshops via onderstaande link:

Hoe werkt gratis sponsoren?
Als jij via onderstaande link iets koopt dan ontvangt EHBO-hoonhorst-Dalfsen commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd.

Bekijk andere winkels op de SponsorKliks-pagina van EHBO Hoonhorst-
Dalfsen via: 
Andere webites via SponsorKliks

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=5299&so=maBeginnerscursus EHBO

Vanwege de huidige situatie ten aanzien van het Corona virus (COVID-19), wordt de start van een basiscursus EHBO uitgesteld naar het voorjaar 2021.

Zodra het weer veilig is en bij voldoende deelname zal de EHBO vereniging Hoonhorst - Dalfsen een basiscursus EHBO starten.

De cursus bestaat uit 10 avonden van 3 uur (19.00 uur – 22.00 uur).
Lesdata: Nader te bepalen.
Kosten: € 200,-- p.p. (inclusief 2 kopjes koffie/thee op de lesavonden).
 
Een greep uit de onderwerpen welke behandeld zullen worden:
- levensreddende handelingen
- reanimatie inclusief AED
- brand(wonden)
- gebruik van de diverse verbanden
- deel kinder-EHBO
 
Ook zal er gebruik gemaakt worden van een LOTUS. Dit zijn speciaal opgeleide personen die zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld uitbeelden.
 
NB: bij diverse zorgverzekeraars bestaat de mogelijkheid (een gedeelte van) het cursusgeld vergoed  te krijgen (informeert u naar deze mogelijkheden rechtstreeks bij uw eigen zorgverzekeraar).
 
 
Belangstelling? Het aanmeldformulier vindt u hieronder >>>
(Excel formaat) aanmeldformulier beginnerscursus EHBO
(PDF formaat) aanmeldformulier beginnerscursus EHBO

Het ingevulde formulier kunt u e-mailen naar: i n f o @ e h b o - h d . n l
(Let op! typ de letters van het e-mailadres hierboven aan elkaar!) 

Voor aanvullende toelichting kunt u contact opnemen met Ria v.d. Ham (06-20477021) of Jan van Oene (06-51800396).Per 1 januari 2019 hanteren wij nieuwe tarieven voor de inzet van hulpverleners bij evenementen. Deze tarieven kunt u vinden op de voorwaarden en tarieven pagina.


Het Oranje Kruis boekje 27ste druk is individueel te bestellen op onderstaande link:
Het Oranje Kruis boekje 27ste druk bestellen @ (officiele website) Het Oranje Kruis


Financieel besluit op jaarvergadering 2015

Op de jaarvergadering 18 maart 2015 is er besloten dat onze trouwe hulpverleners een financiële vergoeding mogen verwachten. Deze vergoeding is €5,00 per dagdeel (4 uur) en zal uitbetaald worden vanaf de 3e hulpverlening in enig jaar, met ingang van 1 januari 2016. Deze vergoeding zal per kalenderjaar worden uitbetaald in de maand december van het lopende jaar.
 

Inzet binnen de vereniging

Ook binnen onze vereniging is het een normale gang van zaken dat leden zich beschikbaar stellen voor een functie binnen het bestuur voor een bepaalde periode. Wij zijn dan ook regelmatig opzoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten voor onze vereniging.

Graag verwijzen wij u naar ons overzicht m.b.t. actuele vacatures.