Geschiedenis

In 1969 werd de EHBO vereniging Hoonhorst – Dalfsen officieel opgericht. We startten met 17 cursisten (de zgn. EHBO’ers van het eerste uur). De ARBO speelde indertijd nog geen enkele rol. De vereniging groeide gestaag tot een volwassen vereniging.

Met name de afgelopen decennia kregen we te maken met een toenemende betrokkenheid vanuit de ARBO-regelgeving. Veel evenementen moesten worden voorzien van hulpverleners (EHBO’ers).
Door het toenemende aantal evenementen legde dat een zware wissel op onze vereniging.

Daarnaast kreeg EHBO-land te maken met een cultuuromslag i.v.m. het aanbieden van korte cursussen als ELH*, BHV*. Korte tijd later aangevuld met BLS* (reanimatie) – AED*, EHBO aan kinderen, wandelletsels enz. We gingen het tijdperk van competentiegericht opleiden in.

Dankzij een vooruitziende blik en een enorme inzet van het bestuur heeft onze vereniging haar recht van bestaan bewezen. Binnen de, nog steeds toenemende aantallen evenementen zijn we mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit onze vereniging duidelijk zichtbaar aanwezig middels herkenbare uniformen.

De kwaliteit van onze EHBO’er wordt op peil gehouden door zes gecertificeerde instructeurs die tevens deel uit maken van onze vereniging. Deze instructeurs werken nauw samen met diverse Lotussen. Ook middels interessante lezingen houden we onze leden op de hoogte van wat er speelt in de medische (EHBO) wereld.


*Uitleg afkortingen/termen:

ELH - Eerste Levensreddende Handelingen
BHV - Bedrijfshulpverlening
BLS - Basic Life Support
AED - Automatische Externe Defibrillator